28-06-06

Vakantievoorbereidingen

Ik heb jullie de  laatste dagen verwaarloosd, ik weet het. Maar ik had het zo druk met vanalles en nogwat dat bloggen niet echt een prioriteit was. Morgen vertrekken we immers naar Italie en daar komt toch heel wat bij kijken... hebben we alle kleding die we nodig hebben, nog snel zonnecreme kopen, zorgen dat thuis alles in orde is,... En aangezien ventje werkt tot morgenmiddag (en we vertrekken om 3u!) mag ik daar allemaal voor zorgen. Niet erg hoor.. alleen ga ik heel blij zijn als we in Italie zijn: rust, het zonnetje, een goed boek, leuke mensen, een prachtig land en zalig eten, meer heeft een mens niet nodig :-)

Dat weekje gaat veel te vlug voorbij vliegen! Ik ga verder inpakken. Vrijdag 7 juli ben ik weer paraat! :-)

18:22 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

26-06-06

Manic Monday!

Normaal vul ik braaf de vraagjes op op lilith's blogje (www.talesfromthecrib.be) maar vandaag leek het me een leuk idee om ze op mijn blogje te plaatsen.. here we go :-)

Als je kon kiezen koos je dan:

* een nieuwbouwhuis, een ouder huis of een appartement en waarom? Momenteel gaat mijn voorkeur uit naar een groot appartement.. gezellig, niet te veel onderhoud aan en niet te duur. Later graag een nieuwbouwhuisje, een ouder huis mag ook als er maar niet teveel verbouwingen aan zijn. Eens er kindjes zijn is wat meer plaats en een tuintje toch wel welkom.

* een huis in de stad of op het platteland? geef mij maar een huisje aan de rand van de stad. Ik woon graag dicht bij alles bij: de winkels, caféétjes, een park, scholen,... En ik hou ook wel van de gezellige stadsdrukte.

* in welk huis woon je nu? In een appartement met twee slaapkamers. Beste eigenschappen? Goede ligging, dicht bij alles en toch een beetje in't groen, gezellig, leuk terras. Slechtste eigenschappen? Plaatsgebrek

* als je zou verhuizen, welke features zouden er dan zeker moeten zijn in je nieuwe huis? een grote bureau annex boekenkamer voor mijn ventje en een jacuzzi (keep on dreaming :-)

* welke stijl zou je kiezen wat interieurdecoratie betreft? Zeker niet minimalistisch of te modern, daar hou ik niet van. Warme kleuren, houtwerk, beetje wereldse invloeden, gezellig druk dus.

11:43 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-06-06

Een gewone avond

Als hij spontaan de vuilniszakken buitenzet omdat hij weet dat ik daar telkens misselijk van word... dan weet ik weer waarom hij mijn grote liefde is.

Als we samen naar 'Flikken' kijken, onderuit gezakt in de zetel met een zak M&M's tussen ons in... dan weet ik weer waarom hij mijn maatje is.

Als we daarna ons bedje induiken, echt van plan om te gaan slapen, maar het uiteindelijk meer dan een uur later is voor we indommelen.. dan weet ik weer waarom hij mijn minnaar is.

Op avonden als deze vallen alle puzzelstukjes weer op z'n plaats en weet ik: dit is hem. Hij is mijn maatje, mijn lief, mijn minnaar.. mijn alles. Spijtig genoeg zijn er ook dagen dat ik twijfel.. twijfel of we wel bij elkaar passen, of we wel een goed koppel zijn. Ach ja, anders zou het leven maar saai zijn hé?! :-)

10:50 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-06-06

Vakantieplannen

Iedereen bedankt voor de lieve reacties, dat doet me echt deugd.

Mijn eindwerkverdediging zit er ook op... en ik ben geslaagd! Moet ik dat toch niet meer opnieuw doen volgend jaar. En er is nog goed nieuws: ik mag mijn stage in het eerste semester doen (te beginnen in september) ipv in het tweede. Dus.. laat de vakantie maar beginnen! :-) 'T gaat nog een drukke vakantie worden. Van 29 juni tot 6 juli naar Italie, daarna drie weekjes part-time gaan werken als secretaresse en dan een weekje naar Zuid-Frankrijk. Daarna moeten er hier in ons appartementje wat 'herinrichtingswerken' gebeuren maar daar vertel ik op tijd en stond wel over...

17:14 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-06-06

.....

Gebuisd. Dat was het verdict gisterenmiddag. Drie uur heeft het evaluatiegesprek geduurd, drie uur waarin ik me tot het uiterste heb verdedigd, maar het heeft niet mogen baten... Ik zeg helemaal niet dat mijn stage perfect was en was het dan ook eens met een deel van de kritieken. Maar die kritieken waren absoluut niet genoeg om me te buizen! De rest was puur subjectief en onwaar.. vreselijk om zo mijn jaar te verliezen maar het zij zo.

Het klinkt misschien raar, maar ik heb er al vrede mee genomen. Vrede met het feit dat ik volgend jaar tussen januari en juni stage moet doen en me dus in de tussentijd moet bezighouden. Ik ga 'van de nood een deugd maken' zoals ze dat zo mooi zeggen :-) Ik kan wel ergens een jobke versieren en ik ga veel sporten, misschien een taal leren.. we zien wel. Nu ga ik eerst genieten van een tijdje verdiende vakantie.Ik zit toch raar in mekaar... bij het minste komen bij mij de traantjes, behalve als er iets ergs gebeurt zoals gisteren verpink ik niks.

Dit weekend is het kuisweekend: het lijkt wel of ik mijn boosheid en frustratie gebruik om ons appartementje tot in de puntjes te kuisen en op te ruimen. Laat mij dan nog maar effe gefrustreerd blijven :-)

 

 

 

17:29 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

15-06-06

Fingers crossed...

.. want morgen is het mijn laatste dag stage en eindevaluatie. En door onenigheid tussen mij en mijn stagebegeleidster en het feit dat we totaal verschillende personen zijn, gaat dat spannend blijven tot het laatste moment. Want niet geslaagd op stage, betekent niet geslaagd in mijn 3de jaar... maar daar wil ik absoluut niet aan denken.

Pff.. ik word overspoeld door een mengeling van emoties: weemoed dat het morgen mijn laatste dag is en ik de mensen daar (vooral de kinderen) ga missen, zenuwachtigheid voor de evaluatie morgen en langs de andere kant blijdschap want het is eindelijk vakantie en gedaan met studeren! Iets waar ik al zo lang naar uitkijk... Ik heb zoveel plannen, dromen, verwachtingen. Enerzijds ben ik enorm hoopvol, maar anderzijds ben ik ook bang... bang voor het onbekende. Klinkt dat raar? Ach ja, jullie zullen waarschijnlijk wel niet begrijpen wat ik hier typ, maar het moest me even van het hart :-)

Iedereen duimen hé morgen! Ik kruip mijn bedje in...

 

22:29 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-06-06

Winter versus zomer

Het is alweer van zaterdag geleden dat ik hier mijn hoofd heb binnengestoken.. wat wil je ook: 30 graden is echt geen ideaal weer om achter de pc te zitten.

Daarnet viel me op hoe anders mijn leven is in de zomer, tegenover de winter. In de zomer heb ik veel meer energie en heb ik bijgevolg minder slaap nodig. Gisteren was het 12u eer ik mijn bedje indook, terwijl ik mij in de winter moeite moet doen om me wakker te houden tot 10u :-) Mijn humeur is ook stukken beter. Ik ben ook veel nonchalanter in de zomer: dat ons appartement er wat rommeliger bijligt of mijn haar niet goed ligt.. dat kan me dan gestolen worden.

Nog zo'n groot verschil: de koelkast en de diepvries... 's winters volgestouwd met dessertjes (rijstpapjes en dergelijke), beleg en voor 's avonds echte winterkost. Nu ligt onze koelkast vol met fruit, yoghurtjes, groentjes en andere gezonde dingen. Om het vele ijs dat ik in de zomer verorber te compenseren :-)Als het aan mij ligt: het hele jaar zomer, zo'n 25 graden... raar toch, wat wat meer licht en warmte met een mens kan doen?

 

 

 

18:25 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-06-06

Het Grote Niksen..

.. een mooi woord dat ik in ooit in een roman las voor gewoon niks doen. Ik ben in complete vakantiestemming en bij mij betekent dat: niks doen, genieten van het zonnetje, misschien een boekje lezen of iets bezoeken, maar alles op 't gemakje. Maar helaas pindakaas: het is een gewoon weekend waarin nog heel wat moet gebeuren.

Maar dat betekent niet dat we niet kunnen genieten van het zalig weertje! Vanavond staat er een BBQ op het programma. Eerst mijn ventje wakker maken: die is een zalig dutje aan het doen in de zetel.. zo schattig :-)

17:52 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-06-06

Volver

Woensdagavond nog eens een cinema'ke gedaan.. en wat voor een!We hebben lang getwijfeld om we "Volver" wel zouden zien.. niet voor mij, ik was meteen verkocht, maar voor ventje. Hij houdt namelijk niet echt van de iets alternatievere film.. eigenlijk houdt hij maar van één genre: komedie, maar dit even terzijde :-)

De film was echt prachtig... het verhaal ging over drie generaties vrouwen in Spanje wiens leven eigenlijk bestond uit een aaneenschakeling van drama's. Maar dat drama werd wel met enorm veel ironie en zelfrelativatie gebracht! De ene keer was de film ronduit grappig, dan weer ontroerend en diepmenselijk. Het was een van mijn eerste films van Almodovar (i know, shame on me) maar zéker niet de laatste.

Penelope Cruz zette ook een geweldige rol neer als typische Spaanse. En ze was damn sexy (al zeg ik het zelf :-) Echt een topactrice! Dus: iedereen naar de cinema. Al is het maar om voor wat verkoeling te zorgen ;-)

 

 

09:42 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-06-06

 Blue

"You're blue — the most soothing shade of the spectrum. The color of a clear summer sky or a deep, reflective ocean, blue has traditionally symbolized trust, solitude, and loyalty. Most likely a thoughtful person who values spending some time on your own, you'd rather connect deeply with a few people than have a bunch of slight acquaintances. "

 

Hmm.. zit wel een bron van waarheid in. Al vind ik rood vandaag meer mijn kleur... mijn neus, kaken en decolleté zijn namelijk verbrand van het dagje zee gisteren. Twas echt zalig weer en we hebben ons keihard geamuseerd.. voor herhaling vatbaar :)

 

 

12:54 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-06-06

Onbezonnen weekend

Dit weekend is het nog eens tijd voor een "onbezonnen weekendje". Dat is eeeeeeeuwen geleden. Zo lijkt het toch :-) Dit weekend niet werken, niet kuisen, geen verplichte bezoekjes. Vandaag gewoon wat doelloos in de stad rondgelopen, terrasje gedaan (zalig, die zon!), een ijsje gegeten en nu staat er een lekkere quiche in de oven.. Morgen dan een meer actief dagje: we hebben met vrienden afgesproken om naar Oostende te gaan. Geen idee wat we gaan doen, we zien nog wel. Nu nog hopen dat dit zalig weertje een tijdje aanhoud.. en mijn weekend kan niet meer stuk.

Oh ja.. een vriend van mij (voor de trouwe lezers.. remember een postje van een aantal maanden geleden) is de fiere papa geworden van een zoon: Thieben. Ik ben zo blij voor hem en zijn vriendin. Ik zit er al heel de tijd mee in mijn hoofd :-)

20:12 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |