13-06-06

Winter versus zomer

Het is alweer van zaterdag geleden dat ik hier mijn hoofd heb binnengestoken.. wat wil je ook: 30 graden is echt geen ideaal weer om achter de pc te zitten.

Daarnet viel me op hoe anders mijn leven is in de zomer, tegenover de winter. In de zomer heb ik veel meer energie en heb ik bijgevolg minder slaap nodig. Gisteren was het 12u eer ik mijn bedje indook, terwijl ik mij in de winter moeite moet doen om me wakker te houden tot 10u :-) Mijn humeur is ook stukken beter. Ik ben ook veel nonchalanter in de zomer: dat ons appartement er wat rommeliger bijligt of mijn haar niet goed ligt.. dat kan me dan gestolen worden.

Nog zo'n groot verschil: de koelkast en de diepvries... 's winters volgestouwd met dessertjes (rijstpapjes en dergelijke), beleg en voor 's avonds echte winterkost. Nu ligt onze koelkast vol met fruit, yoghurtjes, groentjes en andere gezonde dingen. Om het vele ijs dat ik in de zomer verorber te compenseren :-)Als het aan mij ligt: het hele jaar zomer, zo'n 25 graden... raar toch, wat wat meer licht en warmte met een mens kan doen?

 

 

 

18:25 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ello Hoi Mystic Flower, dit is Wilde Bloemen. Leuk blog heb je, hebt zo een beetje laid-back schrijfstijl en I like it. I'll be back. Take care. Greetz

Gepost door: Ann | 13-06-06

Summertime.. Ja dit is definitely ook mijn favo seizoen.. De seizoenen, warm en koud.. het blijven onderwerpen die de mensen boeien en vormen vaak een aanvang van een conversatie en al even vaak het onderwerp van een gesprek op zich.. Al opgemerkt hoe weinig de mensen blij zijn met het weer zoals het is.. op het moment zelf?

Het is altijd te warm, te koud, te nat.. maar zelden kom je mensen tegen die je zeggen hoe zalig het weertje NU is.. en als het zo is komt al vaak de opmerking dat het niet zal blijven duren..

Altijd “te” dit, altijd “te” dat, maar zelden “te”vree .. mensen kunnen klagen hé :) Zoals nu met de regen die zich terug meester maakt over het weerbeeld.

Maar heb je al eens gewoon naar buiten gestapt als het regent? Samen met je geliefde verstrengeld in een innige knuf, met enkel een T-shirt aan en samen voelen hoe je door de regen wordt opgenomen in een groter geheel.. hoe alles intenser wordt.. hoe de regen de geuren uit de aarde ontrekt.. hoe elk aroma zoveel intenser wordt? Je moet er voor openstaan natuurlijk...lol.

Bij deze zou ik dus een pleidooi willen houden om iedere dag te genieten van het weer.. het te nemen zoals het is.. zoals het wordt.. gewoon te aanvaarden..
Een prachtige instelling die als het ware een leerschool wordt om het leven te leren aanvaarden zoals het is.. Is natuurlijk niet altijd evident maar ik probeer het en soms lukt het al eens.. Ge woon omdat ik niet tot de groep wil behoren van zelden te-vree :))

Een prachtige leerschool voor iedereen op de weg van het leven..
Een prachtige les die ieder van ons de dingen doet aanvaarden zoals ze zijn.. in afwachting dat het echt zomer wordt..

Ik ga maar sluiten.. met mijn tetteren, kom gegarandeerd weer overdreven sociaal over..

Kind regards J.

Gepost door: Justin | 14-06-06

och, ik begrijp wat je voelt. De gedachte dat ik volgend jaar afstudeer maakt me ziek. Al mijn vrienden missen enzo. Maar ik wil zo lang mogelijk verder studeren omdat ik ook bang ben van de toekomst, en dat je als student een zeker leven hebt :)

Gepost door: Anne | 16-06-06

De commentaren zijn gesloten.