28-02-06

"Brockeback Mountain"

Een berichtje vanop stage, het is weer eens iets anders... Maar ssht, mondje dicht, eigenlijk mag het niet maar ben hier toch alleen dus

Ik heb zoveel te vertellen, maar zo weinig tijd. Maar ik ging het hebben over de film "Brokeback Mountain". Wel, die film heeft enorme indruk op mij nagelaten. Ik had me een beetje aan een homo-western verwacht maar dat was het gelukkig niet. Het was een 'echte film'... soms teder en grappig, dan weer hard en intriest. Echt aangrijpend. Het is zo'n film die je niet vlug uit je hoofd krijgt en je doet nadenken over je eigen leven.

Ook een grote pluim voor de acteerprestaties van beide mannen! Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze allebei (vooral Jake) ontzettend sexy waren.. *zwijmel* Ik weet het, dat klinkt nogal puberig maar het moet gewoon gezegd worden...Deze film moet je echt gezien hebben! Ik ben eens benieuwd wat de oscars (in het oerconservartieve Amerika) met deze film gaan doen.

update: ik was aan het googlen op zoek naar een afbeelding van Brokeback Mountain toen ik deze foto van Jake Gyllenhaal tegenkwam.. kon het niet laten deze te plaatsen ipv de filmposter

 

 

 

 

13:45 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-02-06

"Walk the line"

Gisterenavond dus, zoals gezegd naar "Walk the line" geweest. Ik wou die film al weken zien, maar ben eerlijk gezegd een beetje teleurgesteld.. al zal dat eerder aan mij liggen dan aan de film

Het is een autobiografisch verhaal gebaseerd op het leven van Johnny Cash (Joaquin Phoenix) en zijn grote liefde June Carter (Reese Witherspoon). Eigenlijk was de film heel vergelijkbaar met "Ray": een jongen die het niet makkelijk heeft gehad, maar door zijn talent en doorzettingsvermogen een grote ster word, maar aan de drugs geraakt. Goed gefilmd, goede vertolkingen en goede muziek. Maar net iets te langdradig naar mijn zin.. de film duurt dan ook 2u15 min. Maar voor liefhebbers van het genre, een aanrader.

Maandag ga ik met H. naar "Brokeback Mountain".. ook een film die ik al lang wil zien en waar ik al veel over gehoord heb.Maar ja, een film met Jack Gyllenhaal... dat kan moeilijk tegenvallen hé

12:21 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

23-02-06

Big thing?

Vandaag het op stage weeral meegemaakt.. mensen die er zo verbaasd over zijn dat ik op mijn 21ste al samenwoon. Ik heb nooit begrepen wat daar nu zo'n 'big thing' aan is.. voor mij is dat de gewoonste zaak van de wereld. Precies alsof samenwonen te vergelijken is met een gevangenis ofzo ;-) Als ik het gevoel heb dat het goed zit, waarom dan nog zoveel jaar ermee wachten? Het kan mislopen.. dat is waar.. maar dat kan evengoed als je 20 of als je 50 bent vind ik.

Samenwonen met mijn ventje is één van de beste beslissingen die ik genomen heb, en ik ben me bewust dat niet iedereen die keuze kan maken... daarvoor ben ik mijn ouders heel dankbaar.

Het leven gaat z'n gewone gangetje, en daar ben ik blij om! Ik weet het.. ik val in herhaling :-) Nog een dagje werken en het is weekend, ik kijk ernaar uit. Morgenavond gaan eten met H. en zaterdagavond met mijn ventje naar "Walk the line". Die film wil ik al superlang zien... jullie krijgen zeker nog een verslagje.

18:07 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-02-06

 Geschokt

Duits echtpaar krijgt levenslang voor uithongeren 6-jarige zoon
 

(Belga) Een Duits echtpaar dat hun zesjarige zoon liet verhongeren en zijn lichaam twee jaar en half in een diepvriezer bewaarde, kreeg maandag een levenslange gevangenisstraf van een rechtbank in de Oost-Duitse stad Cottbus.

De 44-jarige Angelika B. en haar 38-jarige echtgenoot Falk werden schuldig bevonden aan de dood van hun zoon Dennis na een proces dat vier maanden duurde. Aanvankelijk werden de ouders beschuldigd van doodslag, maar de aanklacht werd nadien veranderd in moord. De werkloze ouders gaven het jongetje maanden systematisch geen voedsel tot het kind ziek werd en stierf. Angelika B. vertelde het hof dat haar zoon bezweek in december 2001 en stierf, terwijl haar andere kinderen naar een kerstmarkt waren. Omdat ze bang was voor de gevolgen verborg ze zijn lichaam in de diepvriezer in de keuken. Volgens medische experten zou de jongen blijven leven zijn als de moeder een dokter had geroepen.

 
Hier kan ik dus echt met mijn verstand niet bij.. Brr, ziek word ik ervan! Er gebeurd zoveel gruwelijke dingen in deze wereld waar we geen weet van hebben.. echt verschrikkelijk, ik heb er geen andere woorden voor.

20:21 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-02-06

Batterijtjes opgeladen

 

Ik heb tot nu toe al echt genoten van mijn weekend. Vaak kijk ik enorm hard uit naar het weekend en als het er dan is heb ik er niks aan.. Maar dit weekend dus wel :) Ik heb echt mijn batterijtjes kunnen opladen, en dat doet deugd en twas nodig ook.

 

Gisteren eerst ons appartementje een kuisbeurt gegeven. Kan me echt voldaan voelen als ons huisje proper is. 's Avonds met de 'schoonouders' en ventje gaan bowlen. Awel, dat was heel lang geleden, maar heb me supergeamuseerd.. winnen of niet winnen, dat maakt voor mij niet uit, zolang ik er maar plezier aan heb! Dat moeten we echt vaker doen. Vandaag nog eens met mijn autootje gaan toeren... ook plezant. Ik kan eigenlijk niet wachten tot ik echt mijn rijbewijs heb en zoveel kan gaan rondtoeren als ik wil :-)

 

Dit weekend heb ik iets belangrijks beseft: je moet je "geluk" zelf maken, er zelf naar op zoek gaan. Ik had nogal de neiging om een passieve houding hiertegenover aan te nemen... ik bedoel, mijn geluk laten afhangen van anderen of van de dingen die ik meemaak. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

 

Nu ga ik nog wat verder genieten van mijn weekend. Het is waarschijnlijk mijn laatste 'onbezonnen' weekend. Volgend weekend begint namelijk een nieuw hoofdstuk in mijn leven: het maken van een thesis. Jullie horen er ongetwijfeld nog wel van...

 

 

14:13 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-02-06

Moe

 

Amai, ik geraak hier eindelijk nog eens.. de voorbije dagen was ik telkens zo moe dat ik na stage alleen nog maar kon een hapje eten, in de zetel hangen en gaan slapen. Vandaag is het niet anders, maar ik wou hier echt nog is komen piepen :-) Het begint echt goed te lopen op stage, ik word in alles ingeschakeld enzo. Veel leuker, maar ook heel vermoeiend. Maar daar zal ik wel aan wennen...

 

De weergoden hebben me toch een beetje verhoord... het is wel ontzettend druilerig weer maar het is tenminste toch een pak warmer dan een week geleden! Normaal gezien haat ik regen, maar nu zie ik het als het begin van de lente.. positive thinking :-)

 

Nog één dagje werken en het is weekend.. ik kijk er echt naar uit, een beetje rust. Eens naar mijn ouders gaan, wat met de auto rijden, beetje samen zijn met het ventje.. meer moet dat ni zijn voor mij.

21:20 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-02-06

Brr.. koud

Nu is het genoeg geweest.. ik ben de koude ferm beu! Ik ben deze voormiddag een uurtje buiten geweest en mijn voeten zijn nog altijd niet ontdooid. Mijn lichaam snakt echt naar de zon, naar warmte. Ik wil naar buiten kunnen zonder al die lagen kleding aan... ik wil 's avonds op ons terras kunnen zitten, kortom: ik wil lente!

 

Dat donker weer werkt echt op mijn gemoed. Raar toch.. wat een portie licht en zon met je kan doen. Hopen jullie met mij mee dat het een vroege en warme lente word?

 

 

14:30 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-02-06

Bewogen dagje

'T was een bewogen dagje vandaag.. vermoeiend, maar leuk. Het zit namelijk zo: ventje heeft nog altijd niet gekozen of hij nu aan de unief wilt blijven of in de industrie wil gaan werken. Maar de tijd dringt natuurlijk.. eind mei legt hij zijn doctoraat af. Ondertussen is hij gaan solliciteren voor een bedrijf vlak over de Nederlandse grens én heeft hij van hun een aanbod gekregen om er te komen werken. Een moeilijke beslissing, want dat betekent dat we moeten verhuizen.. een kleine 100 km van waar we nu wonen (en ook mijn familie woont).

 

Ik heb altijd gezegd dat ik best wel wil verhuizen. Ben altijd 'ne globetrotter' geweest dus :) En voor mij zou het ook wel een beetje een nieuw begin kunnen zijn. Maar, nu we het er meer en meer over hebben moet ik misschien mijn mening herzien.. ik wil wel verhuizen, maar ik weet niet of ik het kan. Weg van familie, van Leuven. Het kan misschien raar klinken, maar ik ben echt verknocht aan leuven, ik voel er me thuis. Natuurlijk, ik zou niet aan de andere kant van de wereld gaan wonen, maar toch... Ik vind dat ik tegenover ventje eerlijk moet zijn hierover en hij begrijpt het ook.

 

We hebben er vandaag de hele dag over gepraat en de beslissing is bijna genomen... waarschijnlijk blijft hij aan de unief. Alle pro's en contra's zijn tegen elkaar afgewogen, het verhuizen was daar maar een stukje van natuurlijk. Pfiew.. ik wist niet dat dit me zo emotioneel zou raken.. er zijn wel enkele traantjes gevloeid vandaag. Vreemd hé? Ventje zei "dit is de belangrijkste beslissing die we tot nu toe ooit gemaakt hebben" en dat deed me toch wel iets.. In de zomer begint voor ons het 'echte leven' :) Daar heb ik altijd van gedroomd, maar nu het zover is ben ik toch een beetje bang, maar vooral vol spanning voor wat komen gaat...

 

In de namiddag zijn we dan nog een uurtje gaan winkelen, om al die emoties van ons af te schudden, 't was nodig :) Daarna gezellig gegeten voor de tv met een glaasje wijn.. een zeer geslaagde avond. Nu kruip ik onder de wol. Slaapwel!

 

 

21:51 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-02-06

Aanpassen

Ik moet toch echt nog wennen aan mijn nieuwe tijd-schema.. of hoe moet ge dat zeggen :-) Voor ik stage deed, en dus les volgde was ik heel regelmatig is een half dagje of zelfs een hele dag thuis. Ik had wel werk voor school, maar kon toch regelmlatig eens gaan winkelen, beetje tv kijken,... Ik heb van die "luie" dagjes echt wel nodig van tijd tot tijd om tot mezelf te komen. Maar langs de andere kant had ik vaak genoeg van mijn gezapig leventje en wou ik actie.

 

Nu ik stage doe ben ik elke dag van 8u 's ochtends tot minstens half6 's avonds niet thuis. Dus niet meer onverwachts een middagje gaan shoppen of gewoon in de zetel hangen. Niet dat ik dat erg vind hoor.. het is gewoon wennen. Zeker nu ik het op stage nog zo rustig heb, ben nog aant inwerken. Terwijl ik sta te popelen om tot actie over te gaan! :) Vanaf volgende week is het zover: vergaderen, gesprekken voeren, intakes.. ik mag het allemaal! Ik ga dan ongetwijfeld meer moe zijn, maar dat véél liever dan met mijn handen zitten te draaien...

 

Ik moet een evenwicht proberen te vinden waar ik me goed bij voel, een evenwicht tussen rust in mijn leven maar toch genoeg actie. Best wel moeilijk vind ik... buth i'm working on it! :-)

Hopelijk kan ik jullie binnen een paar dagen met iets leukers komen lastigvallen.. ;-)

19:51 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-02-06

 

Stout van mij hé.. jullie zolang in spanning laten wachten :-) Vrijdag ben ik niet meer op de pc geraakt en in het weekend was ik er niet, maar daarover later meer. Eerst de puntjes: geslaagd op alle vakken (13,12 en 14), behalve een 8 voor ethiek. Maar die wordt 99,9% zeker gedelibereerd in juni. Maar ik ben er blij mee!

 

Spijtig genoeg heeft de ziekte-microbe zich verder gezet. Het kan bijna niet anders, met al dat fijn stof en koud weer. Vrijdag toch naar stage gegaan, maar heel de dag als een zombie rondgelopen... 's Avonds dan toch maar naar de dokter en ben nu gewapend met pillekes.

 

Dit weekend was het weer het jaarlijkse familie-weekend in de Ardennen. Totaal niet veel zin en moed om te gaan, maar toch doorgezet omdat ik weet hoezeer mijn oma hier elk jaar naar uitkijkt.. en inderdaad, het was weer onvergetelijk. Ik en ventje zijn wel braaf aan de haard blijven zitten terwijl iedereen ging wandelen, lekker gezellig.

 

Vandaag nog een dagje uitzieken en morgen begint er weer een nieuwe week op stage!

 

11:40 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-02-06

Morgen

Morgen is het een belangrijke dag om twee redenen: ventje en ik zijn 4,5 jaar samen en ik krijg mijn uitslag van de examens.  Ventje en ik "vieren" onze verjaardag niet hoor.. ik heb hem wel een kaartje gekocht en een lief tekstje geschreven. Vroeger kreeg ik van hem ook vaak een (liefdes)brief of kaartje, laatste tijd heeft hij het te druk. Maar dat neem ik hem niet kwalijk hoor.. al zou het natuurlijk wel leuk zijn :-)

 

Om 4 uur moet ik mijn uitslag van de examens gaan halen. Maar omdat het morgen een drukke dag is op stage, ga ik daarna terug. Ik probeer morgenavond nog iets te laten weten in verband met mijn punten. De zenuwen beginnnen te komen...

 

Voor de rest beetje ziekjes. Ventje had het vorige week zitten, dus nu mag ik het uitzitten: veel keelpijn, verkoudheid, hoofdpijn,.. Hopelijk verergert het niet, kan nu echt geen stage missen. Vanavond en in het weekend rustig aan doen, en dan moet dat wel lukken.

18:08 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |