18-01-06

Handleiding

Gisteren in bed waren ventje en ik een van onze late-night gesprekken aan het voeren. Hoe we erop kwamen weet ik niet meer maar we kwamen tot de vaststelling dat je constant keuzes moet maken in je leven en dat van die keuzes enorm veel afhangt.. je hebt immers telkens maar 1 kans op een goeie keuze. Als ik terugkijk op de afgelopen 3 jaar weet ik niet of ik de goeie keuze heb gemaakt: verder studeren levert me binnenkort wel een extra diploma op maar anderzijds zijn het vreselijke jaren geweest en was ik nu misschien stukken gelukkiger als ik werkte.

 

Natuurlijk heeft het geen zin om je die dingen af te vragen, want gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer. Maar juist dat feit weegt enorm zwaar op mijn schouders..

 

Ik begrijp de wereld niet en ik denk dat de wereld mij ook niet begrijpt. Het leven gaat maar door, met mij er middenin. Is het niet de bedoeling dat jij je leven leidt in plaats van omgekeerd? Pff.. ik weet het allemaal niet meer, het is de laatste tijd zo onrustig in mijn hoofd. Toen ik dat aan ventje vertelde zei hij "er bestaat geen handleiding voor het leven hé". Nee, die bestaat er inderdaad niet maar het zou soms wel verdomme handig kunnen zijn!

 

Ben ik echt de enige die 'zijn plaats' nog niet heeft gevonden? Die het waarom en waartoe niet begrijpt? Want zo lijkt het soms. Pubers zouden zich hier zorgen over moeten maken, maar die jaren liggen toch al een tijdje achter mij... misschien heb ik die fase overgeslagen of is ze gewoon nooit overgegaan :-) Hmm, ik hoop dat jullie hier iets van kunnen maken.

11:12 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

don't worry! Deze faze maken meer mensen door dan je vermoed hoor!Gewoon geen zorgen over maken het is gewoon een heel menselijke faze.Groetjes

Gepost door: de astroloog | 18-01-06

ook ik heb er last van hoor... Soms weet ik ook niet of ik hier allemaal de juiste keuzes maak... :)

Gepost door: Anne | 18-01-06

Hè, niet alleen dus... Het toeval wil dat ik het deze week ook zo moeilijk heb in veband daarmee. Al enkele dagen stormt het in mijn hoofd dat het geen naam heeft.

Alles hangt inderdaad vast aan keuzes, soms voldwongen. Als ik dan achterom zie heb ik er niet echt veel van gebakken... Kijk ik dan vooruit tja, dan heb ik ook nie onmiddelijk een masterplan...

Dit alles kan me zodanig uit evenwicht brengen dat de gedachte ook al meermaals bij me is opgekomen dat ik op de verkeerde planeet ben gedropt. Hopelijk klink ik nu nie te weird :-)

Mezelf pep ik dan op dat de oorzaak van dit alles ligt aan het feit dat ik een denker ben, wel en het helpt. Want een denker is altijd in beweging wat andersom niet kan gezegt worden. Liever dit dan een mens zonder inhoud, mening of totaal oppervlakkige visie over alles.

Mss zou ik soms wel voor een dag willen zo zijn, als het denken me in een stemming brengt waar ik soms geen raad bij weet. Zodat de storm die soms woed in mijn hoofd niet met zoveel energie gaat lopen.
Ja een handleiding zou hier wel op zijn plaats zijn ;-)

Gepost door: justin | 18-01-06

Ik heb het... ... ook nog niet helemaal gevonden. Maar ik ben dan (theoretisch gezien) nog steeds een puber. :P

En ach, 't is pakken volwassener om hier af en toe bij blijven stil te staan dan maar door blijven razen. No need to worry dus!

Gepost door: Anneke | 18-01-06

. Lastig hé?

Gepost door: hephi | 18-01-06

studie ik geloof alvast dat je wat betreft je studie de juiste keuze hebt gemaakt.

mijn studentenjaren waren ook geen lachertje. absoluut niet de fijnste periode uit mijn leven ofzo, maar gewoon 4 jaar afzien...
tijdens mijn diploma-uitreiking dacht ik ook, 4 jaar van mijn leven verspilt aan een stom papier, wat als ik morgen doodval? dan heb ik net 4 klote-jaren achter de rug...

maar nu na twee jaar werken, ben ik die vervelende periode vergeten. nu ben ik zelfs blij met dat papiertje. al doe ik er niks mee, omdat ik in een andere sector werk dan waar ik voor gestudeerd heb.

Gepost door: nieke | 18-01-06

... ook ik lijk hier nog steeds verloren te lopen... alles bij een vind ik dat momenteel geen probleem ik voel me goed zoals het gaat, maar als ik begin na te denken over wat er in de toekomst moet gebeuren met dat leven van mij dan weet ik het helemaal niet. Ik zie mezelf in geen enkele job inpasbaar... zeer angstaanjagend als het afstuderen steeds minder ver van je verwijderd is

Gepost door: g*lover | 18-01-06

Wees blij ... dat je keuzes kan maken, en dat je één van de twee (of meer) kan elimener. Ik ben zo gek geweest om niet te kiezen en beide keuze te nemen (werken en studeren) en dan weet je echt wel nog minder waar je thuis hoort.

Gepost door: Milo | 18-01-06

* Mja .. We razen maar door 't leven, doen alles wat moet gebeuren, we worden geleefd door anderen, .. lopen allemaal schoon in een rad. En als je daar bij stil staat wil je zo snel mogelijk uit dat rad :s (klinkt da u nu ook zo bekend? :p gelezen in de vorige Flair in 't artikel van Thomas Siffer geloof ik, lol :$)
Ik heb ook al veel verkeerde keuzes gemaakt ze .. En wat ik nu juist doe, waarom en ... geen idee :s

Gepost door: LittleStar | 18-01-06

. de film Palindromes levert misschien antwoord op uw vragen.

Daarin zeggen ze dat het niet uitmaakt wat ge doet in uw leven, want dat ge uiteindelijk toch steeds weer op hetzelfde zult uitkomen.

Gepost door: fILLE | 19-01-06

De commentaren zijn gesloten.