06-01-06

Buitenspel

Gisterenavond een tweede poging ondernomen om "Buitenspel" te gaan bekijken. Maandag zat de zaal al vol. Gelukkig waren er gisteren nog wel plaatsen, al zat de zaal behoorlijk vol. Awel, het was de moeite om er een tweede keer voor te komen... eindelijk nog eens een 'echte film', over het echte (Vlaamse) leven, over verdriet, teleurstelling, blijdschap en zoveel meer.
 
Het verhaal: Gilles droomt van een voetbalcarrier bij de Rode Duivels. Hij heeft alles om die droom waar te maken. Zijn papa is zijn beste supporter. Tot z'n vader sterft en niets meer hetzelfde is... Hele goeie acteerprestaties ook, vooral van Ilya Van Malderghem (Gilles). Amai, op die leeftijd al zo spelen... chapeau. En als voor de voetbalscenes geen stand-ins zijn gebruikt, kan hij ook nog eens heel goed voetballen. Ik ben zeker dat we van dat ventje nog iets gaan horen.
 
Normaal huil ik nooit bij films. Maar nu heb ik verschillende keren, zoniet de hele film, mijn tranen moeten bedwingen. Niet alleen omdat er erge dingen gebeurde in de films maar de film deed me op de een of andere manier denken aan mijn eigen kindertijd.. vreemd hé?!
 
Voor de rest niet veel opbeurend nieuws te vertellen. Psychisch voel ik me al iets beter (bedankt voor de lieve reacties) maar fysiek is het een ramp: vreselijke pijn in mijn nek, schouders en rug... helemaal verkrampt. Het gevolg daarvan is dat vreselijk achterop zit met mijn blokschema, ben dan nog met een hatelijk vak bezig. Deze namiddag heb ik een afspraak bij een masseuse/kinesist. Hopelijk helpt het... 

update: massage heeft me echt deugd gedaan :) Zo is volledig ontspannen. Nek en rugpijn is iets minder maar ik ben er nog niet vanaf hoor... misschien ga ik volgende week nog eens terug, we zullen zien.  


 
 


11:04 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

mijn blokplanning is ook nie echt denderend... nuja hé ... ;-)

veel succes!!!!

Gepost door: RedRose | 06-01-06

* Net gehoord dat hij beter is dan De Indringer die ik eigenlijk ook al behoorlijk goed vond, niet zo heel erg ontroerend maar toch mooi. Ga ik dus eens bij gelegenheid moeten uitproberen. Hopelijk draaien ze hem nog na de examens, zou ideale ontspanning zijn :)

Gepost door: Milo | 06-01-06

En? Heeft de massage geholpen?

Gepost door: Little Witch | 06-01-06

Traantjes... Ik ben daar super gevoelig in, de traantjes bedwing ik al lang niet meer. Het zegt veel over een mens of persoon. Dit is nu mijn verweer als het me te beurd valt :-). Mededogen en respect is waar alles om draaid en is in grote mate aanwezig als er een traantje word geboren. Als het tranenvaasje nog zou bestaan zou het van velen ongebruikt blijven. Ben blij dat ik zo hard nie ben ;-).
Wat je zelfbeeld betreft, wel meisje van de dag dat ik je blogje heb ontdekt straalde het iets uit dat ik niet onmiddelijk kan verwoorden maar een mooie, lieve en toffe meid was de persoon die er achter stak dacht ik. Nu weet ik dat vrijwel zeker. Grt J

Gepost door: justin | 06-01-06

:-) Jan Verheyen had gezegd dat hij een onvervalste tearjerker ging maken, en dat is blijkbaar gelukt. Ik ga hem wel aan mij laten voorbijgaan denk ik.

Gepost door: fILLE | 06-01-06

De commentaren zijn gesloten.