30-12-05

Stand van zaken

Mijn studeerdagje zit er bijna op. Straks na het eten nog eens rustig alles bekijken en dan nestel ik mij achter de tv. Gisteren vlotte het studeren echt niet... voelde me ook niet echt goed, hoofdpijn, beetje koortserig. Gelukkig vandaag wel vrij goed kunnen werken, dat ik niet té veel achter op schema geraak...
 
Wat een weer buiten! Als ik zo naar buiten kijk vanuit ons appartementje is het wel een mooi zicht.. zo alles dat vol sneeuwl igt. Maar je krijgt me met geen stokken de deur meer uit vandaag :-) Al heb ik veel zin om naar de film te gaan, maar dat zal voor in 2006 zijn.
 
Voor diegene die het interesseert (de andere moeten maar niet komen lezen :p) mijn examenrooster: ma 9/1 paper indienen, woe 11/1 justitie, do 12/1 project ondervraging, ma 16/1 ethiek en donderdag 19/1 welzijnswerk. Voorlopige stand van zaken: paper zo goed als af, justitie eerste keer geleerd, project af, welzijnswerk voor de helft geleerd en ethiek nog niks voor gedaan.. ethiek word mijn zwaarste vak, das voor volgende week. Het was slimmer geweest om daar eerst mee te beginnen... maar ja..
 
Sorry voor dit saaie postje, hopelijk heb ik morgen of overmorgen iets interessanter te vertellen! ;-) Alvast een fijne oudejaarsavond voor iedereen morgen!
 
 

17:55 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-12-05

*2006*

Nog enkele dagen en we zijn 2006. Volgens mijn horoscoop wordt 2006 het jaar waarop de kreeft uit haar schulp komt.. dat beloofd! :) Ik ga het ongelooflijk druk hebben op werk gebied maar ik word ervoor beloond. Ook op liefdesgebied word alles koek en ei. Niet slecht hé? Normaal geloof ik niet in die voorspellingen, maar nu moet ik ze toch gelijk geven: 2006 wordt mijn jaar, daar ben ik zeker van. En dat het héél druk wordt dat staat ook al vast. Maar erg vind ik dat niet.
 
Specifieke voornemens heb ik niet... alhoewel, misschien toch ééntje: in 2006 het onderste uit de kan én het beste uit mezelf halen. Dat heb ik naar mijn gevoel de laatste jaren niet kunnen doen onderandere doordat ik studeerde. Studeren is echt mijn ding niet. Ik vraag me nog altijd af hoe ik het (bijna) overleefd heb :) Stage lopen, dingen leren, ervaringen opdoen, hopelijk mijn eerste job.. het word een spannend jaar. En niet alleen voor mij, ook voor ventje staan allerlei belangrijke dingen te gebeuren. 2005 was zowel voor mij persoonlijk als voor ons als koppel niet echt een topjaar.. ik hoop echt dat 2006 er wel eentje mag worden! Als dat geen toost waard is... ;-)
 

16:33 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-12-05

Clouseau enzo

Dag 2 van de blok alweer. Dat betekent dat kerstmis alweer voorbij is.. toch raar, je leeft een maand naar deze dagen toe en voor je het weet zijn ze voorbij. Het is weer leuk geweest: genoeg gegeten voor wéken, genoeg kado'tjes om een heel jaar mee verder te kunnen en genoeg familie gezien voor de komende maanden.. kwestie van wat te overdrijven :p
 
Gisterenavond naar Clouseau in het Sportpaleis geweest. Ik had eigenlijk niet veel zin om te gaan maar ben blij dat ik de sneeuw en de file getrotseerd heb.. het was de moeite! Goeie ambiance, super podium en leuke liedjes. 17500 man in het Sportpaleis.. het blijft me verbazen. Alleen jammer dat Chris Wauters niet wat meer in het middelpunt stond. Zijn stem is minstens even goed als die van zijn broertje en ik vind hem ook minstens zo sympathiek. Natuurlijk was het weer 1 uur eer we in ons bedje lagen, daardoor te laat opgestaan en te laat beginnen studeren. Dan maar vanavond wat later doorwerken.
 
Mijn paar daagjes afwezigheid hebben me deugd gedaan... ik leefde de laatste tijd te veel in mijn eigen (leef)wereldje en ik moest dringend terug wat meer in het echte leven stappen en dat is me gelukt. Helaas is de blokperiode nogal eenzaam... maar het is niet omdat ik moet blokken dat ik geen andere dingen meer kan doen hé: eens gaan fitnessen, een filmpje meepikken, 's avonds iets gaan drinken... het moet kunnen vind ik :-) Maar nu terug naar de studieboeken.


14:27 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-12-05

Even een pauze..

... maar eerst:
*** PRETTIGE FEESTDAGEN IEDEREEN! ***
 
Ik heb eventjes genoeg van deze blog. Geen 'goesting' en ook niet het gevoel dat ik hier iets zinnigs te melden heb.. misschien tot over enkele dagen, misschien tot iets langer. We'll see.. maar ik blijf jullie blogjes volgen. Veel feestplezier de komende dagen! ;-)
 
 

18:31 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

20-12-05

Shortcut

  • gisterenavond romantisch gaan eten met ventje, lekker gegeten, goed kunnen praten en even leek het weer alsof we de wereld aankonden...
  • fijn weekje deze week: gisteren laatste dag les gehad, vandaag en morgen geen les, donderdag projectbespreking en vrijdag naar de Thermen Van Spa... eventjes helemaal relaxen voor de blok begint.
  • ons project is eindelijk af! Valt het op dat ik blij ben ;-) Nu nog enkel onze presentatie voorbereiden.
  • ik lijk het maar niet te vatten dat het binnen 4 dagen al Kertmis is...
  • voorlopig heb ik nog alle vertrouwen in de blokperiode: 3 examens, 3 papers en twee weken en half blok... moet te doen zijn, niet? Maar ik ga er voor 100% voor: dit jaar geen 2de zit voor mij!
  • Slechter nieuws: H. is nog altijd heel ziek en zwakjes. Ik zit er zo mee in.. Hopelijk is ze volgende week wat beter, dat ik haar een bezoekje kan brengen.

12:16 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-12-05

Surprise surprise!

Morgen wordt schatje 25 jaar. Daarom hadden zijn ouders en ik een verassingsfeestje voor hem georganiseerd! We hadden dat al zo'n 3 weken geleden beslist, maar ik mocht er natuurlijk niks over vertellen.. want ventje weet van het bestaan van dit blogje af. Normaal leest hij het wel niet maar je weet maar nooit hé. Het heeft me veel moeite gekost om het geheim te houden maar het is gelukt...
 
Ventje wist niet waar hij het had toen hij bij zijn ouders thuiskwam: mijn ouders, broertjes en grootouders waren daar. Het was echt een gezellige avond. Even vermelden wat hij allemaal gekregen heeft: de dvd van Het Eiland (van mij), 2 tickets voor de eindejaarsconference van Raf Coppens, 10 bioscooptickets en een GPS. Eigenlijk allemaal cadeautjes waar ik mee van kan genieten.. leuk hé ;-)
 
Over cadeautjes gesproken: ik denk dat we eindelijk al onze kado's gekocht hebben... amai! We hebben er zeker 25.. wat wil je met zo'n grote familie. Dat betekent elk jaar wel een serieuze hap uit mijn budget, maar ja ik krijg er dan ook wel veel (hopelijk) leuke kado'tjes voor in de plaats. Eigenlijk vind ik kado'tjes geven minstes even leuk als kado'tjes krijgen...
 
Voor de rest een lui weekendje gehad. Lang geslapen, wat rongelummeld, voor school gewerkt enz. Vanavond wordt het een lui tv avondje denk ik. Moet ook eens kunnen vind ik.

16:52 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-12-05

10000

Het is nu kwart voor 6 in de ochtend. *geeuw* Sommige mensen staan nu op hun laatste werkdag van de week te beginnen. Ik daarentegen heb nog maar amper geslapen. Het lukt me echt niet... en van al dat draaien en keren maak ik natuurlijk ventje wakker dus ben ik maar wat aan de pc komen zitten.
 
Ik zie dat we bijna aan de 1000 bezoekers zitten! Als je het vergelijkt met de andere blogjes, absoluut niet veel, maar ben er toch blij mee. Vooral met alle lieve, toffe, grappige reacties die ik krijg... een welgemeende dankjewel voor al mijn bezoekertjes! Mijn blog bestaat bijna een jaar, en ik zou het voor geen geld meer willen missen... en do'nt worry: ik blijf bloggen tot ik erbij neerval :p
 
update: Oeps... ik zit natuurlijk bijna aan de 10000 bezoekers in plaats van aan de 1000! Met dank aan de oplettendheid van Manlomé. Tja, het was niet voor niks kwart voor 6 in de ochtend hé :)Nog 24 te gaan... wie word het?
 

05:51 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-12-05

Whaaaaaa!...

.. als je mijn dag met 1 woord moet omschrijven komt dat het dichtst in de buurt.
 
Kerstfeestje was zoals verwacht erg leuk: toffe mensen (sommige toch), goeie gesprekken en lekker eten. Gevolg: een beetje teveel gedronken en te laat in bedje gekropen... Op zich geen probleem want ik moest pas om 1u op school zijn. Vanmorgen wakker geschoten om 11u terwijl ik nog dringende zaken moest doen voor school... een beetje paniek dus. En natuurlijk werkt de printer niet op zo'n moment! Vlug vlug alles gedaan, een appel en koek meegeritst voor onderweg. Mijn dagje was dus al vrij gestresst begonnen.
 
We moesten op school zijn voor ons project. Dat moet maandag binnen. De laatste loodjes... je kent het wel. En als bepaalde mensen (ik noem geen namen ;-) dan ook nog eens niet doen wat ze beloofd hebben dan krijg je stress, stress en nog eens stress. Groepswerk.. ik krijg er de kriebels van! :-)
 
Dan naar Leuven nog snel een kadootje halen voor de papa van ventje, want we gingen daar 's avonds mee eten. Telefoontje gekregen van H., mijn beste vriendin, dat ze klierkoorts heeft... en dan nog wel de ergste vorm gecombineerd met zware bloedarmoede! Ze voelde haar de laatste tijd moe en slapjes maar dacht dat ze gewoon wat grieperig was én dat het studentenleven haar parten speelde... niet dus :s H. is net haar eerste jaar aan de unief begonnen, en hoogstwaarschijnlijk kan ze haar jaar vergeten... ik vind het zo erg voor haar! Ik stelde voor om haar een bezoekje te brengen, maar zelf daarvoor is ze te zwakjes voor het moment. Ik heb haar een 'get well soon' kaartje gekocht.. hopelijk fleurt haar dat toch wat op :-) Het etentje daarna is dan ook een beetje aan me voorbijgegaan.
 
Nu ga ik slapen, van heel de dag zo gestresst en opgefokt rond te lopen, ben ik ineens doodmoe. En te zeggen dat ik tot 11u heb geslapen... schandalig. Gelukkig word mijn dagje morgen wat rustiger... eindelijk nog eens gaan fitnessen, het zal me deugd doen.


22:03 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-12-05

Vrolijk

"Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk... ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit!"
 
Oké, zo erg als in het liedje is het nu ook weer niet, maar het zit al de hele dag in mijn hoofd. Ik voel me vandaag vrolijk, positief zonder echte reden. Het is me opgevallen dat de meeste mensen hier opeens zo happy zijn.. 't zal in de lucht hangen. Na de baaldagen van vorige week mag het ook weleens hé :)
 
Leuk weekend gehad: zaterdag eerst uitgeslapen, lekker ontbijtje, boodschappen gedaan, voor school gewerkt en tegen 4 uur naar vrienden geweest. Die wonen pas in hun huis. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe andere mensen hun 'stulpje' inrichten. Daarna lekker gaan eten met vriendje zijn ouders. Zondag wat gekuist, gewerkt voor school, geluierd.. en het weekend was weer om. Natuurlijk weer veel te snel naar m'n zin.
 
Morgen moet ik voor een tweede gesprek naar mijn stage. Ik ben benieuwd. Hoe dichter de stage komt, hoe meer zin ik erin krijg. Woensdag weer heel de dag les en 's avonds kerstfeestje van de unief. Het is al de 4de keer dat ik daar samen met mijn vriend naartoe ga en het zijn al allemaal leuke avonden geweest waar ik met plezier aan terug denk. Heb er dan ook al véél zin in. Een avond met fijn gezelschap, leuke gesprekken, lekker eten en drinken en achteraf een streepje goeie muziek.. daar mag je me altijd voor wakker maken ;-)
 
 
 

20:24 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-12-05

Herboren?

Vrijdagavond alweer. Binnen een halfuurtje is mijn ventje thuis en kan het weekend echt beginnen! Na een vreselijke dinsdag, woensdag en donderdag ben ik weer vol blije verwachtingen en leuke ideeen... Ik heb het gisteren niet gehaald op het klasetentje, nog steeds geveld door vreselijke hoofdpijn. Vandaag is het gelukkig beter. Heb dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om naar de kapper geweest: er is weer een serieus stukje af en een nieuw kleurtje op... voel me een beetje herboren :)
 
Op dagen dat ik me wat depri voel vraag ik me vaak af hoe het zou zijn als je met een schone lei opnieuw zou kunnen beginnen... dat je als het ware opnieuw geboren wordt. Bevrijd worden van alle negatieve herinneringen, de kans krijgen sommige dingen anders aan te pakken.. het lijkt me zalig. Mentaal opnieuw beginnen, en alleen je positieve herinneringen meenemen. Maar het lukt me niet.. Elke keer als er iets belangrijks gebeurt denk ik: dit is een nieuw begin.. maar elke keer blijven die hardnekkige dingen die ik zo graag kwijt wil de kop op steken. Ik weet het.. je moet jezelf en je verleden aanvaarden zoals het is. Maar dat kan ik niet... nog niet...
 
Gedaan met de donkere gedachten. Ik wil genieten van het weekend én van mijn ventje. We zijn nog niet uit onze crisis, maar ik heb goede moed dat we er geraken... word vervolgd :)
 
 
 
 
 
 


21:41 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

07-12-05

Baaldag

Het zit me niet mee vandaag. Heb al een paar dagen last van vreselijke hoofdpijn en daarenboven is het 'that time of the mond'. Niet echt zo'n goeie combinatie kan ik je vertellen... Omdat ik het echt niet zag zitten om in deze toestand me naar de les te slepen, ben ik maar thuis gebleven vandaag. 'T word een saai dagje, want vanavond is ventje naar een cocktailfeestje (dat normaal vorige week doorging).
 
Nu ik zo thuis zit heb ik wel alle tijd om te dagdromen en te mijmeren... de feestjes en leuke dingen- doen periode' komt er weer aan. Spijtig genoeg valt die ook samen met de periode dat het ontzettend druk is voor school en examens. Maar soit :)
 
Ventje zijn ouders verjaren dit weekend, de ene een dagje later dan de andere. Dus zijn we zaterdagavond uitgenodigd voor een etentje. Volgende week woensdag doet de unief een kerstfeestje waar ik mee op uitgenodigd ben. De 19de december verjaart mijn ventje, wat natuurlijk ook uitgebreid gevierd moet worden :) Tegen dat dat allemaal achter de rug is kunnen we beginnen aan Kerstmis en nieuwjaar..
 
Tussen deze 2 feestdagen gaan we naar het concert van Clouseau. Niet dat ik zo'n superfan ben maar hun muziek is best te pruimen en naar 't schijnt zijn hun concerten altijd super dus... Ik was het bijna vergeten, maar tussendoor moet er natuurlijk ook geblokt worden. Ach ja, zo altijd feestjes.. dat word je op de duur ook maar beu hé :p
 
En nu ga ik wat verder rusten. Want morgen moet ik er weer staan... in de namiddag projectoverleg en daarna iets gaan eten met ons klasje.14:10 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

05-12-05

In Her Shoes

Wat doe je op een druilerige zondagnamiddag als je nood hebt aan iets leuks doen met je ventje? Juist ja.. naar de film gaan. Het werd 'In Her Shoes': een film met Cameron Diaz. De film duurt iets meer dan 2 uur, maar dat had ik absoluut niet gemerkt... ik heb niet één keer op mijn horloge gekeken. Echt een goeie film!
 
Het reclame-filmpje op tv gaf me de indruk dat het weer een typische, cliché romantische meidenfilm ging worden. Niks is minder waar.. het is een realitische feel good fim over familie, liefde, het leven. Best wel grappig en romantisch, maar zeker niet zeemzoeterig. Zowel Cameron Diaz en Toni Colette spelen geweldig. Ben altijd al een fan geweest van Cameron Diaz.. maar ik vind dit echt één van haar beste rollen. Shirley Maclain is ook heel geloofwaardig als grootmoeder van de twee zusjes. Het blijft natuurlijk wel een commerciele film. Gaan zien die film dus! :)
 
Spijtig genoeg was het gezelschap niet zo hartelijk... Ik verklaar me nader: ventje en ik zitten in een dipje, allé eerder een serieuze dip. De laatste weken hebben we over de onnozelste dingen discussie. Precies of we niets meer van elkaar kunnen verdragen. Wij zijn 2 totaal verschillende persoonlijkheden en dan is tolerantie wel essentieel vind ik. Zaterdagavond hebben we (eindelijk) kunnen babbelen... mannen en praten hé ;-) Blijkt dat hij het ook (net zoals ik) moeilijk heeft met zichzelf, met keuzes die hij moet maken enzo. Echt waar.. ik begrijp dat, alleen lost dat ons probleem niet op hé. Ik heb gewoon een beetje schrik dat we elke keer in hetzelfde straatje gaan terecht komen.. maar misschien pieker ik gewoon te veel. Anyway, er zijn toch al een aantal dingen verhelderd en daar ben ik blij om. De rest zien we wel...


20:49 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-12-05

Aftellen

Geen idee hoe het komt, maar de laatste tijd gaat de tijd ontzettend vlug... Als het maandag is, is het voor ik het weet weer weekend :) Maar spijtig genoeg vliegen ook de weekends om. De eindsprint is ingezet: nog 3 weekjes les... dan nog 2 weken en het zijn examens, de week erna projectvoorstellingen en de week erna begint de stage al! Het gaat écht vliegen... dan 5 maanden stage doen en thesis schrijven en ik ben afgestudeerd. 'T gaat toch maar een raar gevoel zijn, maar ik kijk er naar uit.
 
Maar genoeg gedroomd, terug naar het heden. Gisteren nog eens een 'lady's night' gehad met H. 's middags spaghetti gegeten, wat kerstkadeautjes geshopt, daarna ships en wijn ingeslagen en thuis lekker tv zitten kijken en babbelen. We hebben eindelijk "Bounce" gezien.. ik vond hem wel leuk om te zien, maar wat teveel cliché naar mijn zin.. maar kom, we hebben een leuk filmavondje gehad én veel bijgepraat.
 
Nu zijn mijn batterijtjes weer opgeladen om er een 'werk voor school' weekendje van te maken. Het is toch maar druilerig weer buiten... ventje is naar een lezing, dus kan ik al niet afgeleid worden :) Fijn weekend iedereen!


10:51 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |