29-11-05

Stommiteit nr. 6483

Twee problemen zijn van de baan. Het éne was wel echt een stommiteit... moet nog altijd lachen als ik eraan denk :) Zoals ik in mijn vorig postje vertelde hadden we een probleem met onze chauffage en boiler.Vanmorgen kon er een technicien naar komen kijken. Die is hier nog geen 3 minuten binnen geweest! Bleek dat de differentieel van de nacht afgesprongen was (waarschijnlijk door de sneeuw zaterdag)... en onze boiler en chauffage 's nachts energie opladen kregen we die dus niet warm. Natuurlijk stom van ons om daar niet naar te kijken. Maar ik ben allang blij dat het opgelost is! Vanaf morgen is het hier weer behaaglijk warm én kunnen we weer een warm bad nemen... 
Zo van die stomme dingen gebeuren mij dus constant: ik laat de sleutel aan de buitenkant van de deur zitten, ik laat alles vallen, ik val op de meest genante momenten,... Gelukkig kan ik (en mijn omgeving) er meestal om lachen.
 
Tweede probleem ging over mijn stage die eind januari begint. Ik moest nog een afspraak maken met mijn stageplaats om wat concrete dingen te regelen. Het heeft me meer dan een maand geduur om mijn toekomstige stagebegeleidster te bereiken! Elke keer ik belde was ze net in gesprek en het secretariaat wou geen boodschap aannemen... woest werd ik ervan. Daarnet nog maar eens geprobeerd, weer bezet, maar nu was de vrouw van het secretariaat toch zo vriendelijk een boodschap aan te nemen. En nog geen 5 minuten later had ik telefoon. 13 december heb ik een afspraak. Een beetje laat naar mijn goesting, maar beter laat dan nooit hé :)

 

Update: te vroeg gejuichd.. het probleem met de boiler bleek toch nog ingewikkelder, spijtig genoeg. Chauffage hebben we wel al, maar op mijn warm badje zal ik nog minstens tot zaterdag moeten wachten. Morgen komen ze een nieuwe boiler plaatsen. Gelukkig kunnen we bij de mama terecht voor de nodige lichaamshygiene :p Voor meer nieuws heb ik het nu even te druk.. zal voor binnen paar dagen zijn.


 
 16:32 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-11-05

Alweer maandag...

Het weekend is weer voorbij, maar ik heb ervan genoten! Ventje heeft het de laatste weken zo druk dat we elkaar in de week nauwelijks zien, en als we elkaar zien is hij te moe om ook nog maar iets te doen.. ik neem hem dat natuurlijk niet kwalijk, maar leuk is iets anders. Ik verlang dan echt naar het weekend, om 'echt' samen te zijn... Zaterdagmorgen hebben we het weekend goed ingezet met een ontbijtje bij een bakker/tearoom bij ons in de buurt. Daarna met ventje zijn ouders naar de 'grootste overdekte kerstmarkt van Belgie' in Genk geweest. Groot was het zeker niet en ook niet echt de moeite waard, maar we hebben ons geamuseerd.
 
Daarna nog wat boodschapjes gedaan in Leuven (door de kou en de sneeuw...brr). 's Avonds gewoon een gezellig avondje voor TV. Zondag wat gekuist, voor school gewerkt en dan naar mijn broer zijn verjaardagsfeestje... hij werd 14. Het was leuk, nog eens met heel de familie samen zijn.. Ook al doen we dat regelmatig en heb ik soms liever niet de hele drukte, toch deed het me ontzettend deugd om iedereen zo samen te zien.
 
Wel een kleine domper op alle weekendpret: onze thermostaat en boiler op het appartement werken niet meer. Gevolg: het appartement is niet meer echt warm te krijgen en we hebben alleen nog maar lauw water sinds zaterdag... We hebben ons gewapend met extra dekentjes, pullen, kaarsjes, noem maar op :-) Net nu koning winter vollop in ons land is. Hopelijk kan de technieker vlug komen, dat we weer vlug in een lekker warm appartementje zitten...
 
Ik heb vandaag en morgen maar tot de middag les. Dat komt goed uit, heb gepland om vandaag heel wat schoolwerk te verzetten. En morgen naar de fitness... om al het lekkere eten van de laatste dagen eraf te werken ;-)


14:41 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-11-05

Kindermishandeling

Het is niet van mijn gewoonte om hier mijn gal te spuwen over de actualiteit en de politiek, maar nu kan ik het toch écht niet laten. Zoals iedereen waarschijnlijk weet, is het assisenproces bezig over de ouders van het baby'tje Xena die 3 jaar geleden, na zware mishandeling en verwaarlozing om het leven is gekomen. Nu is er een debat geopend of sterillisatie of verplichte anticonceptie opgelegd kunnen worden als 'strafmaatregel' bij zo'n mensen...
 
Wel, ik ben de eerste om het recht op fysieke integriteit (en dus ook op vruchtbaarheid) toe te juichen. Maar deze mensen plaatsen zich, naar mijn mening, volkomen buiten de wet en hebben hierdoor dat recht niet meer. Trouwens, toch ook een kind heeft recht op fysieke integriteit? Of niet? Gisteren in Ter Zake stelde een vrouw van de CV&V voor om kinderen van ouders waarbij men ziet dat het slecht gaat aflopen, dan maar te plaatsen... Wat is dat nu voor een redenering?! Dus je laat kinderen geboren worden om ze onmiddellijk daarna te plaatsen... precies of plaatsing en instellingen zo geweldig is voor een kind. En dan spreken we nog niet over de hoeveelheid kinderen die op een wachtlijst staan voor een pleeggezin of instelling....
 
Die ouder van Xena krijgen maximum 30 jaar (de hoogste straf op mishandeling) waardoor ze na 10 jaar kunnen vrijkomen en ze zonder problemen terug een gezinnetje kunnen stichten. Sorry... maar dat gaat er bij mij niet in. Die mensen hebben hun oudste dochtertje ook al mishandeld. Castratie, sterrilisatie of gedwongen anticonceptie: het is inderdaad een zware maatregel die niet zomaar uitgesproken kan worden. Maar in dit geval, en het is zeker niet het enige, vind ik het zeker gerechtvaardigd.Een moeder die zoiets doet én er dan nog totaal onverschillig tegenover staat... ik zal het nooit begrijpen.

10:38 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-11-05

Just because

Snel even van design veranderd... gewoon, voor de afwisseling en omdat ik voor meer dingen geen tijd heb :) Tell me... wat vinden jullie het beste/mooiste? En is het lettertype wel groot genoeg? Nu kruip ik mijn bedje in... slaapwel!23:08 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-11-05

Het is weer zover...

.. zoveel gedachten dwarrelen door mijn hoofd... ik wel ze vastgrijpen, maar ze ontglippen me elke keer. Flitsen... van vaak tegenstrijdige dingen. Ik kan er alleen maar uit concluderen dat ik een complex persoontje ben, met nog complexere gedachten... deels de reden waarom ik deze blog heb aangemaakt. Om mezelf een beetje beter te begrijpen, of om dat tenminste te proberen... Deze blog dient natuurlijk ook als 'uitlaatklep' als 'klankbord', en dat vind ik niet erg, het is een leuke afwisseling :) Maar de laatste tijd stoort het me dat ik mijn 'diepere' gedachten niet kan vatten.. ze niet kan neerpennen. De routine heeft me weer in z'n greep vrees ik..
 
Ach ja, ik blijf gewoon schrijven: ik vind het bloggen veel te leuk om het op te geven. En we zien wel waar we uitkomen zeker? :-)
 
 

10:55 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-11-05

Lui weekendje

Wat een rotweer dit weekend! Vooral die mist heel de dag... het is voor niks anders goed dan om binnen te blijven, dus dat hebben we dan ook gedaan :-) Ik kan echt maar niet wennen aan dat koude, sombere weer. Ik heb heel de week kou gehad... brrr. En ik weet niet of jullie dat ook hebben maar ik word altijd een beetje depri van de winter... het is niet zozeer de kou denk ik, maar eerder het feit dat het zo vlug donker is. Ik ben iemand die leeft op zonne-energie :-) Ook de eeuwige twijfels en pijnpunten komen dan weer terug aan de oppervlakte... nog een maandje doorbijten dan zijn het weer de feestdagen, daar fleur ik altijd weer wat van op!
 
Over de feesten gesproken... ventje en ik zijn  gisteren al wat kerstcadeautjes gaan kopen. We hadden dit weekend toch niks gepland en ik ga liever kerstshoppen als het wat rustiger is. We zijn maar in één winkel geweest, maar we hebben ongeveer al de helft van onze cadeau's. Was er wel effe niet goed van toen ik de rekening zag... Gelukkig krijg je er ook leuke dingen voor in de plaats (hoop ik).
 
Om toch nog een beetje actief te zijn dit weekend ben ik deze morgen terug gaan fitnessen. Ik heb nooit zin om ernaartoe te gaan, maar daarna heb ik wel altijd een voldaan gevoel :-) Nu zit ik hier al een tijdje te lummelen achter de pc en in de zetel. Sebiet samen een dvd'tje zien: Bounce.. hebben we verleden week in Brugge voor een prikje gekocht... ik hoop dat hij meevalt. Iedereen nog een lekker luie zondag gewenst! ;-)
 
update: geen film... het vriendje heeft nog teveel werk, en dat op een zondag! Hij was zelfs een beetje verontwaardigd toen k het hem voorstelde... terwijl hij het was die voorstelde van er een filmnamiddagje van te maken (dat al werd gereduceerd tot één filmpje maar kom) Hij moet een oefeningen voor zijn postgraduaat maken, maar daar heeft hij nog 2 weken voor... IPfff, ik ben teleurgesteld en op mijn tenen getrapt. Dan maar iets doen voor school, met een heel klein hartje...14:16 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-11-05

Mijn nieuwe verslaving...

.. oplos-soepjes en chocolade marsepein repen, het ene al iets gezonder als het andere ;-)

15:04 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-11-05

Trieste gedachten...

Gisterenavond, toen we naar mijn papa reden om te gaan eten, een vreselijk tafereel gezien. De weg verspert door de politie, een auto, en in het midden van de weg een hoopje ijzer... Hoewel ik totaal niet wist wat er aan de hand was rilde ik over mijn hele lijf. Later hoorde ik dat het om een meisje ging dat wou oversteken en aangereden was door een auto. Ze hebben ze nog proberen te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.  Mijn zusje, ongeveer dezelfde leeftijd als dat meisje (12 jaar) had een halfuurtje eerder dezelfde weg gefietst, zoals elke dag... dan gaat er toch vanalles door je hoofd. Ik heb er vannacht slecht van geslapen en ook vandaag flitst dat tafereel nog regelmatig door mijn hoofd... brrr.
 
Ik ben de dagen aan het aftellen tot het weekend. Niet dat ik zo'n slechte week achter de rug heb maar ik heb nood aan rust, warmte en gezelligheid. Het weer speelt me ook parten... regen en wind zijn niet mijn favo weersomstandigheden, om het zacht uit te drukken :) Het lijkt wel de hele dag donker... Ik slaap ook al heel de week slecht, veel last van hoofdpijn.
 
Ik kijk al uit naar vrijdagavond, dat is altijd mijn avondje 'me time': het vriendje is dan naar de les, rustig een badje nemen, een filmpje kijken ... zalig :) Maar in het weekend ben ik er volledig voor mijn ventje. We hebben voor een keertje nog niet veel gepland, en dat wil ik graag zo houden.

17:29 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-11-05

Auto

De volgende stap naar mijn rijbewijs is gezet. Ik heb (bijna) een autootje! Jaja, u leest het goed... dit verwend nest heeft een auto voor ze kan rijden. Eigenlijk wel schandalig hé... maar ja, de ouders wouden het zo en wie ben ik om hen tegen te spreken :-)
 
Het zit zo: omdat ik wat problemen heb met mijn coordinatie, wil ik leren rijden met een automatic. Enigste probleempje is dat wij in onze familie gene automatic hebben. Mijn stiefvader is wat thuis in de auto-wereld en heeft een koopje op de kop kunnen tikken... een Chrysler Neon van 5 jaar oud. Dat is een model dat in Amerika razend populair was maar in Europa niet heeft aangeslaan. Gevolg: niemand wil ermee rondrijden. Hij was dan ook goedkoop voor zo'n vrij grote auto. Woensdag gaan we hem afhalen bij de garagist. Mijn ouders betalen ervoor en betalen, tot ik ga werken, ook mijn verzekering enzo. De benzine betaal ik zelf. Het is de bedoeling dat ik er zo'n 4 jaartjes mee kan rondbollen en dat hij dan dienst doet als auto om mee te oefenen voor mijn broertje.
 
Ik ben er nog een beetje door overdonderd... kan me nog absoluut ni voorstellen dat ik ooit (hopelijk binnen een jaartje) zelf in een auto ga rondrijden. Maar ik ga die auto echt nodig hebben. Een maatschappelijk werkster zonder auto nemen ze bijna nooit aan... je moet immers vaak naar andere instellingen, op huisbezoek, enz. Binnen enkele weken beginnen de rijlessen... ik kijk er naar uit! Dat ik dat roos papiertje maar vlug in handen heb :-)

20:15 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-11-05

Brussel en Brugge

Ik ben weer terug in Leuven, na 3 dagen in Brussel en Brugge vertoefd te hebben. Donderdag hebben we samen met een groep Ierse studenten en docenten een bezoekje gebracht aan onze hoofdstad. De dag samengevat in 3 woorden was: chaos, frustratie en plezier. Zo ne groep van 20 studenten begeleiden is echt geen makkie... de ene wil daar naartoe, de andere naar ergens anders, als je op een bepaald uur afspreekt is een deel te laat, het openbaar vervoer wil niet meewerken,... Maar al bij al was het ook een leuke dag: de Ierse studenten en docenten waren echt lieve mensen. Alleen op het einde van de dag werd het ons allemaal wat te veel: meningsverschillen, het regende, iedereen was doodmoe... maar na het nodige geroep heen en weer was onze frustratie eruit :) 's Avonds nog gezellig met de Ieren gaan eten én vooral drinken, want daar kunnen ze iets van! Spijtig dat we al na 1 dag afscheid moesten nemen...
 
De volgende morgen uitgeslapen en dan de trein genomen naar Brugge voor een romantisch weekendje met mijn schatje. Het was een superleuk hotelletje dicht bij de Grote Markt. Wat rongewandeld, ne warme choco gedronken, meer moet dat niet zijn.. Alleen de rekening bij ons avondeten vergalde de sfeer wat: ze hadden ons 10 euro aangerekend voor een fles van 1l water! En 4 euro per persoon voor een klein bordje frieten! Als je zeetong bestelt, verwacht je toch dat de frieten inbegrepen zijn, of toch tenminste niet aan zo'n woekerprijzen... maar enfin, we hebben het niet teveel aan ons hartje laten komen. Zaterdag nog wat rongeslenterd, gaan shoppen voor het ventje, en ons in de namiddag terug naar huis begeven. Het was voor herhaling vatbaar :-).
 
Maar nu back to reality... kuisen en naar de winkel gaan is al achter de rug, maar er ligt nog een hoop schoolwerk te wachten. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de kerstvakantie niet meer zo veraf is en dat ik dus een tandje zal moeten bijsteken... gelukkig heb ik niet meer veel les de komende weken.

14:50 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-11-05

Papa

Een vriend van mij wordt papa. Ik heb hem leren kennen via internet, zo'n goede 3 jaar geleden. Toen was hij 21 en had nog nooit een relatie gehad. Hij begon vrij wanhopig te worden :) Het is echt een hele lieve jongen maar heel stil en verlegen... niet echt ideaal om mensen te leren kennen. Tot een kleine 2 jaar geleden leerde hij K. kennen. Ze hebben een aantal maanden over en weer gemaild en toen ze elkaar zagen was het direct raak. Na een halfjaar woonden ze al samen. En nu, ze zijn 1,5 jaar samen verwachten ze hun eerste kindje. Begrijp me niet verkeerd... ik ben ontzettend blij voor hen. Alleen had ik nooit verwacht dat hij voor mij ging trouwen, laat staan papa worden. Ben eigenlijk wel een beetje jaloers.. ik die al zolang moedergevoelens heb. Ach ja, bij hun is de situatie ook volledig anders: ze werken allebei al enkele jaren enzo. Toch doet het raar...

09:26 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-11-05

Ieren

Deze week is het bij ons op school 'internationale week'. Een deel van de studenten gaat naar Groningen, een deel naar Frankfurt en een deel (waaronder ik) blijft hier om Ieren te ontvangen. Dat zijn studenten die in Ierland ook sociaal werk studeren en die komen nu voor 3 daagjes Belgie bezoeken en is kijken hoe dat wij dat hier aanpakken met de 'sociaal gevallen' :-)  Omdat we met een grote groep waren, zijn we ingedeeld in 3 groepjes, één per dag. Dus ik moet alleen donderdag paraat zijn. Echt zalig! Maandag, dinsdag en woensdag vrijaf, donderdag een dagje naar Brussel en 's avonds gezellig gaan eten en vrijdag is het feestdag. Wat kan het leven van een student toch soms hard zijn... ;-)
 
Wat staat er op het programma: de trein nemen naar Brussel, enkele instellingen bezoeken in Brussel, een broodje gaan eten, de hop on- hop off bus nemen door Brussel, een rondleiding krijgen in het Europees Parlement, terug de trein nemen naar Leuven en daar gaan eten. De vorige jaren is er altijd een deel studenten naar Ierland geweest... dat was nog leuker geweest maar mij hoor je niet klagen hoor. Ik moet seffes eventjes naar school om de laatste dingetjes te regelen.
 
Ik ga mijn extra dagen verlof goed nodig hebben. Buiten dagen aan een project voor school te hebben gesukkeld nog niet veel voor school gedaan. Het weekend was druk, maar eigenlijk niet echt geslaagd. En koud... brrr... ik bibber al bij de gedachte dat ik straks naar buiten moet :)

11:19 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-11-05

Dipje

Ik had vandaag weer een dipje. Was alleen thuis, verveelde me, opdracht voor school wilde maar niet vlotten, niemand had tijd om iets leuks te gaan doen... je zou voor minder slechtgezind zijn :) Maar ben deze namiddag gaan fitnessen met de mama, twas vermoeiend maar het heeft me toch opgepept. Nu ga ik mij klaarmaken om iets te gaan eten met vrienden. Het is lang geleden dat we ze gezien hebben. En lekker eten gaat er hier altijd in dus ik heb er zin in! Hoe dat bij mij zo ineens kan omslagen van depri naar happy... het is bizar.

18:11 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-11-05

Verlengd weekend

Het is weer achter de rug het verlengd weekend. Ondertussen al woensdag... wat gaat de tijd toch vlug als het leuk is. Zondag en maandag zijn we met de familie van mijn stiefvader op weekend geweest naar de Ardennen, de omgeving van Durbuy. Het was heel leuk, we hadden dan ook zalig weer! Mijn zware gedachten van vrijdag zijn wat meer naar de diepte gezakt, en daar ben ik blij om :) Zondag hebben we met iedereen een 'schattenjacht' gedaan: een parcours van 8 km waarin je ondertussen allerlei opdrachten moet doen en dingen verzamelen. Maandag zijn we in de voormiddag op bezoek geweest bij de Hare-Krishna beweging... echt eens de moeite om te zien hoe die mensen leven. 's Middags in het Hare-Krishna restaurant vegetarisch gegeten. In de namiddag nog wat gewandeld in Durbuy en ons weekendje afgesloten met een warme choco op een gezellig terrasje :) Het heeft me deugd gedaan.
 
Gisteren had ventje (zoals iedereen) een vrije dag. We wouden onder ons tweetjes iets leuks gedaan maar dat was zonder de ziektekiemen gerekend... ventje was ziek: misselijk, spierpijn, koorts,... Hij heeft heel veel geslapen en gerust en ik heb hem verzorgd :) In de namiddag voelde hij zich al wat beter, dus hebben we besloten naar de film te gaan: Verlengd weekend. Over de film kan ik kort zijn: niet goed. Jan Decleir acteerde, zoals altijd, wel goed maar door het slechte scenario kwam dit niet tot zijn recht...
 
Daarna voelde ventje zich terug slechter, heeft ook meermaals overgegeven en is om 6u zijn bedje ingekropen. Ik heb dan maar wat zitten lezen en tv kijken en ben ook vroeg gaan slapen. Nu ben ik dus klaarwakker om erin te vliegen! En het is nodig... heb ne hoop werk voor school. Wish me luck! :-)

08:40 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |