14-11-05

Auto

De volgende stap naar mijn rijbewijs is gezet. Ik heb (bijna) een autootje! Jaja, u leest het goed... dit verwend nest heeft een auto voor ze kan rijden. Eigenlijk wel schandalig hé... maar ja, de ouders wouden het zo en wie ben ik om hen tegen te spreken :-)
 
Het zit zo: omdat ik wat problemen heb met mijn coordinatie, wil ik leren rijden met een automatic. Enigste probleempje is dat wij in onze familie gene automatic hebben. Mijn stiefvader is wat thuis in de auto-wereld en heeft een koopje op de kop kunnen tikken... een Chrysler Neon van 5 jaar oud. Dat is een model dat in Amerika razend populair was maar in Europa niet heeft aangeslaan. Gevolg: niemand wil ermee rondrijden. Hij was dan ook goedkoop voor zo'n vrij grote auto. Woensdag gaan we hem afhalen bij de garagist. Mijn ouders betalen ervoor en betalen, tot ik ga werken, ook mijn verzekering enzo. De benzine betaal ik zelf. Het is de bedoeling dat ik er zo'n 4 jaartjes mee kan rondbollen en dat hij dan dienst doet als auto om mee te oefenen voor mijn broertje.
 
Ik ben er nog een beetje door overdonderd... kan me nog absoluut ni voorstellen dat ik ooit (hopelijk binnen een jaartje) zelf in een auto ga rondrijden. Maar ik ga die auto echt nodig hebben. Een maatschappelijk werkster zonder auto nemen ze bijna nooit aan... je moet immers vaak naar andere instellingen, op huisbezoek, enz. Binnen enkele weken beginnen de rijlessen... ik kijk er naar uit! Dat ik dat roos papiertje maar vlug in handen heb :-)

20:15 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

waauw proficiat!!

Gepost door: Anne | 14-11-05

ook een dikke proficiat!!! :-) hopelijk is het gesprek met jouw verzekeraar beter gegaan dan met den mijnen :p Ik mag ook woensdag mijn otooke afhalen JOEPIEEEE!!!!

Gepost door: RedRose | 14-11-05

Een auto, grote stap naar onafhankelijkheid en vrijheid Leuk hoor, en een auto met automaat is gewoon subliem. Met het drukke verkeer van deze tijd is het echt een zegen. Ik rij nu denk ik 4a 5 jaar automaat en zou niet meer willen wisselen met die vervelende joystick. Het is zeker niet meer van deze tijd om te denken dat dit voor oudere mensen is . Het is alleen een grote luxe dat de meeste mensen nog niet hebben ontdekt. Dus veel geluk ermee.
Btw; graag had ik de toestemming gehad om een linkje te plaatsen op mijn blog zodat ik gemakkelijker de weg vind naar je blog, je bekijkt maar even als dit mogelijk is.
Grtz Justin

Gepost door: Justin | 15-11-05

Da's waar bij mij (psycholoog) vragen ze ook steeds rijbewijs én zelfs wagen!

Gepost door: lena | 16-11-05

De commentaren zijn gesloten.