07-10-05

Gedachte

Er kwam ineens een leuke gedachte bij me op... Toen ik in het laatste jaar van het middelbaar zat (richting jeugd en gehandicaptenzorg, TSO) zei onze leraar altijd: "sociale school? dat is véél te hoog gegrepen voor jullie, daar maken jullie geen kans". Ik heb die uitspraak altijd compleet belachelijk gevonden... waarom zijden wij, studenten die veel vakken krijgen zoals psychologie en orthopedagogie, minder kans maken als leerlingen van pakweg economie-moderne talen??
 
Ik heb daar trouwens een leuke anekdote over: tijdens een examen economie in het 1ste jaar vroeg een docent aan een meisje of de examens wat lukte. Waarop zei antwoordde: "ik heb economie-moderne talen gedaan, het zou maar erg zijn moest het me niet lukken". Resultaat: zij gebuisd op bijna al haar vakken. Ik had weliswaar ook een 2de zit maar op economie had ik een 15! :-)
 
Een andere vriendin van mij heeft ook TSO gedaan (gezondheids en welzijnswetenschappen). We hebben al is om te lachen gezegd dat we, als we eenmaal ons befaamde papiertje in handen hebben, we het die leerkracht is onder zijn neus gaan wrijven. Zo van, zie je wel dat het ons gelukt is! In werkelijkheid gaan we dat nooit doen... alleen de gedachte is al voldoende.

14:42 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

* Och, ze weten er niks van ;) Ik heb ook TSO gedaan en ben nu aan men 2de bachelor diploma bezig :p Ze zeiden tegen mij dat 't enkel zou willen als ik geen vriendje had dat mee op kot ging. Het was dus wel zo en 't is toch gelukt ;) Tegen men vriendin zeiden ze dat het ni zou goe komen op kot. Zij heeft ondertussen haar diploma en is direct kunnen beginnen op haar stageplaats. En ja we hebben het vorig jaar al onder haar neus gewreven op de oudleerlingenavond !! :p Als we dit jaar terug gaan dan kunnen we nog wa meer bevestigen :p

Gepost door: LittleStar | 07-10-05

. Eén van mijn beste vrienden heeft TSO gedaan en was nu geslaagd voor zijn eerste jaar hogeschool! Als je 't wil, dan kan je het. Punt uit. Oh, en als je niet zo snobistisch bent om te denken van 'puh, ik kan het want ik kom van een fancy ASO richting' :-p

Gepost door: Twinkeltje | 07-10-05

oeps foutje, 't was BSO

Gepost door: Twinkeltje | 07-10-05

... Ook ik kom uit TSO en heb ook reeds een bachelor diploma op zak :). 't maakt echt niet uit wat je in je middelbaar studeerde, wanneer je iets echt wil bereiken dan lukt het wel.

Gepost door: Tine | 07-10-05

T'is spijtig dat ze laagdunkend soms kunnen doen tegenover bepaalde studierichtingen, ze mogen er een eigen mening over hebben maar dat ze die dan ook voor hun proberen houden, maar blijkbaar hebben ze zoveel verstand niet die leraars. :-/

Gepost door: Lara | 09-10-05

goh ja, die scholen... Tegen een vriendin van mij zeiden ze dat ze nooit psychologie mocht doen... Het kind zit intussen in haar 4de jaar psychologie. Elk jaar erdoor (weliswaar met tweede zit...)

Gepost door: Anne | 10-10-05

ah leerkrachten... die denken zo vaak dat ze het beter weten... Tegen iemand van mij klas (Grieks-Latijn) die wou geneeskunde studeren, zeiden de wetenschapsleerkrachten dat hij het nooit zou halen. Hij zou nooit door het ingangsexamen geraken, omwille van zijn weinige voorkennis... Resultaat? Hij behaalde de hoogste score van de school voor het toelatingsexamen, terwijl er vele uit de wetenschappen-wiskunde gebuisd waren, en zit nu in zijn 3de kandidatuur terwijl hij telkens slaagde met grote onderscheiding... Zo zie je maar... Je moet doen wat je graag wil doen!

Gepost door: Manlome | 13-10-05

Ik geef nu les in het TSO in de richting Jeugd en Gehandicaptenzorg en ik kan u zeggen: dat zitten verschrikkelijk slimme kidneren bij!

Gepost door: lena | 16-10-05

De commentaren zijn gesloten.