19-09-05

Postgraduaat bedrijfskunde

Mijn romantische bui is over. Het gaat over het vriendje. Hij is namelijk van plan om nog een opleiding bij te volgen, een postgraduaat in de bedrijfskunde. Dat is een opleiding die bedoeld is voor mensen die al een diploma hebben en eventueel al werken. De opleiding is elke vrijdagavond en zaterdagvoormiddag; heel het academiejaar. Daarnaast moet hij nog gemiddeld 6 uur per week besteden aan werkjes en studeren. Maar dit jaar is zijn laatste doctoraatsjaar, zijn schrijfjaar en daar wringt mij het schoentje... Als hij dit nu geweten had in zijn eerste doctoraatsjaren, toen hij het nog niet zo druk had, toen we nog niet samenwoonden,...
 
Hij vraagt mij raad... en die kan ik hem niet geven. Natuurlijk staat zo'n opleiding geweldig op je CV. En de leerstof interesseert hem, dus waarom zou hij het niet doen? Ik gun het hem echt, maar waar ik bang voor ben is dat hij zichzelf gaat voorbij lopen.
Ik weet hoe moe hij nu al elke avond is.
Ik weet hoeveel uren hij in het weekend en 's avonds nog doorwerkt aan zijn pc'tje.
Ik weet hoe het bij hem wringt dat hij niet genoeg tijd heeft voor hobby's en vrienden.
Natuurlijk kan ik niet voorspellen hoe zijn laatste doctoraatsjaar eruit gaat zien... Gaat hij het drukker hebben? Wat voor stress gaat dit allemaal meebrengen? Ik zit met hem in én met onze relatie. Vanaf februari zit ik ook nog eens met een (voor mij) loodzware stage periode... en ik ben al niet zo stressbestendig. Als hij vrijdagavond en zaterdagvoormiddag les heeft betekent dat ook: geen avondjes uit en geen weekendjes weg :s
 
Ach ja, ik wil er ook niet te negatief over doen. Het is voor hem een geweldige kans. Maar wordt het niet eens tijd dat ik eens niet alleen aan hem denk maar ook aan mezelf? We gaan er vanavond eens serieus over praten denk k.

19:07 Gepost door Mystic Flower | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

doen! Ik zou zeggen... zorg ervoor dat je vriend het doet. Het is nog een jaartje doorbijten, maar het zal écht veel doen voor zijn carrière. Ik ben ook bezig met een universitaire opleiding (4 jaar) bovenop mijn fulltime job en het huishouden en dat is toch wel de moeite waard. Bedrijfskunde is toch wel iets wat je volgens mij een enorme stap vooruit brengt... Het laatste jaar van een doctoraat lijkt me toch vooral afwerken, perfectioneren en afronden?

Groetjes!

Gepost door: Jesske | 20-09-05

De commentaren zijn gesloten.